‘Spoken’ in ’t Goude Hooft

Work adventures Reacties uitgeschakeld voor ‘Spoken’ in ’t Goude Hooft

Geruchten? Fantasie? De nieuwe eigenaren van ’t Goude Hooft namen het zekere voor het onzekere en schakelden medium Carmen Brussel in om het pand te reinigen van negatieve energie die dolende zielen daar nog zouden uitstorten over de bezoekers.
Van Taveerne ’t Goude Hooft wordt al in 1423 gewag gemaakt, in de tussentijd is het pand meerdere malen compleet ver- en herbouwd, maar het idee dat het al zo lang een plek is waar mensen elkaar ontmoeten, plannen smeden en complete coupes en executies werden beraamd, spreekt zonder meer tot ieders verbeelding. Ik denk dat de gemiddelde bezoeker geen seconde bezig is met eventuele spoken in de oude herberg, maar afgelopen zaterdag was er een bijeenkomst voor belangstellenden. Compleet met diner, oefeningen, meditatie en rondleiding. Ik was er samen met journaliste Renate van der Zee bij t.b.v. de rubriek ‘Vilan, Renate en de residentie’ (krant Den Haag Centraal).
De kelder waar oorspronkelijk cellen waren ter versterking van de Gevangenpoort en de zolder werden bezocht. Beide plekken waar zich menselijk leed schijnt te hebben voltrokken en dat voor de goede verstaander nog voelbaar is. Tja… ik vond vooral de vervallen zolder weer sprookjesachtig mooi en het uitzicht niet te versmaden. Overigens is het pand in 1934 in opdracht van Heineken herbouwd door architect F. Warners.

uitzicht vanaf zolder in 't Goude Hooft copyright Mylène Siegers

uitzicht vanaf zolder in ’t Goude Hooft
copyright Mylène Siegers